04 mei 2013

Actie verbandmiddelen voor kindertehuizen

 Van ESE international uit Veldhoven kregen wij ook dit jaar weer een aantal zakken (bijna) overjarige verbandmiddelen. Vanwege allerlei voorschriften zijn in Nederland verbandmiddelen gebonden aan een uiterste gebruiksdatum. In sommige andere landen gelden deze regels niet of zijn ze minder streng. Nadat alles goed gesorteerd is gaat een gedeelte via de Stichting Nativitas uit Horst naar kindertehuizen op Flores.
Ook gaat een gedeelte naar het weeshuis Pak Toraja in Bua Tallulo op Sulawesi. In dit tehuis worden kinderen uit gebroken- en probleemgezinnen, (half)wezen en kinderen uit zeer arme gezinnen ondersteund door hun onderdak te bieden, te zorgen voor eten en vooral door liefde te geven. Ook worden werkende ouders ( m.n. moeders) ontlast door kinderen op te vangen in de kindercrèche, zodat moeder en/of vader een paar uur per dag kunnen werken om zo een beetje geld te verdienen voor het gezin. Er wordt de mogelijkheid geboden aan mensen vanuit de hele wereld om op eigen kosten vrijwilligerswerk te doen. De kinderen maken daardoor kennis met mensen uit andere landen en culturen. Dat is leerzaam en beïnvloedt hun persoonlijke ontwikkeling. Manon de Bresser uit Best heeft hier in 2012 enkele weken vrijwilligerswerk gedaan. Zij gaat zich in samenwerking met ons inzetten voor dit weeshuis.
   

 
Manon de Bresser en onze voorzitter sorteren de verbandmiddelen

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...