18 april 2013

Unieke kans: koop nu Spaanse rode wijn voor renovatie kindertehuis op Flores

Heerlijke Spaanse rode wijn Castillo San Simon Jumilla
(monastrell 2012)
Een speerpunt van Harapan is de ondersteuning van kindertehuizen op Flores, een van de armste eilanden van Indonesië. Het kindertehuis Nativitas in Watublapi moet op korte termijn gerenoveerd worden. Hiervoor is € 50.000,-- nodig. Samen met de Stichting Nativitas uit Horst en de organisatie Wilde Ganzen proberen wij dit geld bij elkaar te krijgen. (De Wilde Ganzen vermeerdert de opbrengst met maar liefst  55%!!)
een van de slaapzalen van het tehuis
Veel kinderen sterven op Flores aan ondervoeding, polio, slechte hygiënische omstandigheden, armoede of omdat de moeder in het kraambed is overleden.
In 1974 bouwde de ontwikkelingswerkster Mama België in Watublapi het eerste van de zes kindertehuizen waarin baby’s en jonge kinderen worden opgenomen die een of beide ouders verloren hebben, gehandicapt of ziek zijn of andere problemen hebben. Zij redt zo in veel gevallen hun leven. Ieder kind komt met moeder of pleegmoeder. De (pleeg)moeder woont samen met het kind in het tehuis. Daar leert zij hoe ze kinderen moet verzorgen, hoe belangrijk hygiëne is, hoe ze goed voedsel moet bereiden, hoe ze ziektes als malaria, polio, aids e.d. kan onderkennen en krijgt ze informatie over geboortebeperking. Kind en (pleeg)moeder gaan zo snel als dat mogelijk weer naar huis. De moeder zal dan het geleerde thuis in praktijk brengen.
Ontwikkelingswerkster Mama Belgie


 
 
actie: verkoop Spaanse wijn
Door de verkoop van een fles wijn aan burgemeester Severijns uit Oirschot startten wij onlangs onze wijnactie. De opbrengst wordt volledig bestemd voor de noodzakelijk renovatie van het kindertehuis.  
De rode wijn kunt u bestellen bij een van onderstaande personen.  
Jos van der Heijden 0499-373779 , Joz Bruggeman 0499-396283, Hanneke Renders 0499-575195,Ellen van Aaken 040-2053114.
U kunt ook een mailtje sturen naar stharapan@hotmail.com    

 Bij voorbaat dank voor uw steun,

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...