27 maart 2013

Statiegeldacties succesvol, Harapan zondag 7 april op de Oerse Braderie

De statiegeldacties zijn nog steeds een groot succes. Bijna het hele jaar wordt er wel ergens in Best of omgeving een box geplaatst waar men de statiegeldbon in kan doen. De opbrengst wordt volledig bestemd voor de gehandicapte kinderen in revalidatiecentrum Harapan Jaya op Sumatra. Vanaf dinsdag 2 april wordt de statiegeldactie gehouden in 2 Albert Heijn winkels;aan het Wilhelminaplein in Best en in de Rapportstraat in Veldhoven.
“Oerse Braderie”                                                                                        
De eerste zondag van april staat Oerle altijd op zijn kop. s´Morgens al heel vroeg begint men al met het opzetten van deze braderie. Kraampjes worden neergezet , de straten worden gezellig aangekleed en niet te vergeten, er wordt voor een hapje en een drankje gezorgd. De markt wordt georganiseerd door de stichting Tiener Comité Oerle.
Om 11 uur is alles klaar en staan er meer dan 100 kramen opgesteld aan de Zandoerleseweg. Er valt van alles te zien en te beleven: roofvogelshow, snuffelmarkt, loterij met mooie prijzen, grote feesttent met (live)muziek, gratis kinderattracties , 2e hands boeken, platen en cd’s verkoop. Harapan: verkoop en informatie. De organisatie van de braderie heeft ook aan Harapan een kraam ter beschikking gesteld. In deze kraam worden kleurrijke tassen van het recyclingproject uit Yogyakarta en heerlijke wijn uit Spanje verkocht. De opbrengst van de tassenverkoop is voor gehandicapte kinderen op Sumatra, de opbrengst van de wijnverkoop is voor de dringend noodzakelijke renovatie van een kindertehuis in Watublapi op Flores. Voor dit doel worden ook zeer bijzondere T-shirts verkocht. Bestuursleden van Harapan zullen aanwezig zijn om bezoekers te informeren over doelstelling, werkwijze en over de diverse projecten.
Kindertehuis in Watublapi
  

Geen opmerkingen:

VASTENACTIE : PROJECT NIEUW LICHT , Oogoperaties op West-Timor.

De parochies Odulphus van Brabant (de Beerzen, Oirschot, Best) en samen Willibrordus (Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Knegsel, Wintelre) d...