03 september 2012

Familie Guci bezocht consultatiebureau in Gurung Panjang - Bukittinggi

 Op 18 juli 2012 hebben wij het consultatiebureau in Bukittinggi bezocht dat mede dankzij steun van de stichting Harapan mooi is ingericht.Het consultatiebureau ziet er heel netjes uit. Naast een tafel, bureau en stoelen zijn er ook mooiere instrumenten aangeschaft dan dat ze voorheen gebruikten zoals een weegschaal en lengtemeter. Net als in Nederland komen zuigelingen, peuters en kleuters hier voor controle. Ze kunnen hier elke maand terecht. Voor de mensen die het niet kunnen betalen is er extra voeding voor de kinderen. Het consultatiebureau is ook een soort van wijkcentrum/ehbo-post. Men kan hier terecht voor kleine verwondingen en voor advies en hulp bij ziekten. Zo nodig worden mensen door gestuurd naar het ziekenhuis. Het bureau geeft veel voorlichting aan de dorpsbewoners over ziekten e.d. waar zij niet mee bekend zijn.

Het consultatiebureau is nieuw. Voorheen was er een ander bureau maar veel mensen gingen daar niet heen omdat het te ver was. Dit bureau ligt centraal voor een groot aantal mensen, is goed bereikbaar en dat maakt het laagdrempelig voor de dorpsbewoners.. Men kent de mensen, het is vertrouwd. Het is gelegen aan een groot open veld waar iedereen vaak langs loopt.
Wij hebben het consultatiebureau bezocht samen met Riki Hamdani, de contactpersoon van stichting Harapan in Bukittinggi en met Egi Roberto uit Padang Panjang. Hij is student verpleegkunde en wil in de toekomst meer voor Harapan betekenen. Egi is een broer van Puput die onlangs is afgestudeerd en nu een baan heeft als verpleegkundige. Zij heeft gestudeerd met steun van stichting Harapan en wil nu haar broertje helpen hetzelfde te studeren. Samen willen zij kinderen/volwassenen zoeken die in aanmerking komen voor behandeling/operatie bij stichting Harapan Jaya.
Roger en Sandra Guci en kinderen





 

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...