19 april 2012

Harapan zondag 6 mei op Wentersel Mert

De eerste zondag van mei staat Wintelre altijd op zijn kop. s´Morgens vroeg om 06.00 uur beginnen de eerste vrijwilligers al met het opzetten van de Wenterselse Mert. Kraampjes worden neergezet , de straten worden gezellig aangekleed en niet te vergeten, er wordt voor een hapje en een drankje gezorgd. De markt wordt dit jaar voor de 30e keer georganiseerd door 4 plaatselijke verenigingen. Om 11 uur is alles klaar en staan ongeveer 100 kramen opgesteld in het centrum van Wintelre. Vanaf half 12 zijn er verschillende voorstellingen zoals een wagenspel, volksdansen, uitvoeringen van harmonieën en een zangkoor. Om half drie kan men genieten van de muzikale klanken van Radio Hollandia. Dit duurt tot ongeveer zeven uur. Ook aan de inwendige mens is natuurlijk gedacht: zo kan men genieten van een heerlijke barbecue en er is een tent met volop drankjes. Dit jaar is er voor de eerste keer een kindermarkt waar allerlei spulletjes verkocht worden.
In Wintelre zijn enkele mensen bijzonder actief voor de Stichting Harapan. Evenals vorig jaar zal Harapan aanwezig zijn op deze markt. Er worden kleurrijke tassen verkocht van het recyclingproject uit Yogyakarta, er kan een naam geraden worden van een prachtige pop en er is een enorme grote bonenpot waarvan het juiste aantal bonen geraden kan worden. Hierbij zijn mooie prijzen te winnen. Nieuw is de verkoop van heerlijke flessen Spaanse wijn. De opbrengst van de wijnverkoop is voor de dringend noodzakelijke renovatie van een kindertehuis in Watublapi op Flores. Bestuursleden van Harapan zullen aanwezig zijn om bezoekers te informeren over doelstelling en de diverse projecten.
De entree voor de markt is € 1,50, kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...