21 maart 2012

statiegeldactie, tentoonstelling,verbandmiddelen,extra gift voor project zeewering

vanaf 3 april statiegeldactie bij Plus Ton Henst in Best

Een van de projecten waar wij ons voor inzetten is het revalidatiecentrum Harapan Jaya in Siantar op Sumatra. Dankzij allerlei acties wordt dit centrum, waar veel gehandicapten na een of meer operaties vanwege lipspleten, polio, brandwonden worden gerevalideerd, gesteund in de aanschaf van naaimachines met toebehoren voor kleermakers die hiermee de kost kunnen verdienen. Onlangs werd door Harapan Jaya een beroep gedaan op ons voor steun om gehandicapte kinderen vanuit het revalidatiecentrum naar een gewone school te kunnen laten gaan. De ouders zijn niet in staat hun bijdrage te leveren. Zoals overal is scholing voor een goede toekomst heel belangrijk. Het schoolgeld en de boeken die je zelf moet meebrengen plus het vervoer naar school kost per kind per jaar ruim € 200,--.

De kinderen gaan de eerste drie klassen op Harapan Jaya naar school, daarna naar de algemene school zodat ze later ook een geldig rapport krijgen en verder kunnen doorstromen naar het voortgezet onderwijs.

Wij willen het verzoek van Harapan Jaya steunen, daarom is er vanaf 3 april een statiegeldactie bij supermarkt Plus Henst in winkelcentrum Heivelden in Best. Als u daar lege flessen inlevert kunt u uw tegoed bon in een speciaal daarvoor bestemde ton doen. Na afloop van de actie wordt het volledige bedrag van de bonnen uitbetaald aan de Stichting Harapan.

tentoonstelling Harapan in bibliotheek Veldhoven

Van 26 maart tot 23 april is er een overzichtstentoonstelling van onze projecten te zien in de Bibliotheek Veldhoven. De entree is gratis. Tijdens de expositie zijn bij de VVV Veldhoven de populaire en kleurrijke tassen van gerecycled plastic te koop, die gemaakt worden in Yogyakarta. De opbrengsten daarvan zijn bestemd voor een milieuwerkgelegenheidsproject in Yogyakarta en het revalidatiecentrum Harapan Jaya op Sumatra.voor verdere informatie: bibliotheek Veldhoven tel: 040 – 2532901

verbandmiddelen voor kindertehuizen op Flores en Nepal

Vorig jaar kreeg de Stichting Harapan van ESE International uit Veldhoven een aantal zakken overjarige verbandmiddelen. ESE is een totaal leverancier op het gebied van evacuatie, bedrijfshulpverlening en EHBO. Vanwege o.a. Arbo -voorschriften zijn in Nederland verbandmiddelen aan een uiterste gebruiksdatum gebonden. In sommige andere landen gelden deze regels niet of zijn ze minder streng. Een gedeelte werd door de Stichting Nativitas uit Horst meegenomen naar Flores voor de kindertehuizen van Mama Belgiƫ, de rest vond zijn weg naar Nepal via de Stichting Madat uit Amersfoort voor gezondheidsprojecten. Onlangs hebben de Bestse Stichtingen Harapan en Kinderen van de Wereld samen weer een aantal zakken opgehaald en gesorteerd. Bestuursleden van Kinderen van de Wereld gaan binnenkort naar Nepal en nemen zoveel als mogelijk mee naar een tehuis voor gehandicapten. Harapan wil ook dit jaar weer een gedeelte bestemmen voor de kindertehuizen op Flores.

Ton Timmerman en Jos van der Heijden

sorteren het verband voor Nepal en Flores

actie zeewering kindertehuis Maria Stella Maris

Eerder meldden wij u donaties te hebben ontvangen van € 5.000,-- van Rabo Share4more en € 1.000,-- van de Lionsclub Best-Oirschot voor de aanleg/ herstel van de zeewering bij een kindertehuis op Flores. Onlangs ontvingen wij nog een gift van € 1.000,-- zodat de Stichting Nativitas nu nog maar € 1.000,-- hoeft te betalen uit eigen middelen.

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...