22 augustus 2011

contactpersoon Riki getrouwd, nieuwe tassen, inrichting consultatiebureau

Een van onze projecten is de adoptie van een kind / gezin op afstand. Er worden 17 kinderen in Bukittinggi (West-Sumatra ) en omgeving geadopteerd door families uit Nederland die hiervoor maandelijks een bedrag betalen. Ook zijn er studenten uit deze omgeving die voor de kosten van hun studie een bijdrage ontvangen. Het geld wordt per kwartaal door onze contactpersoon Riki Hamdani persoonlijk afgegeven.

Op 15 en 17 juli was het groot feest, Riki trouwde op die dag met Aty. Onze voorzitter was samen met zijn vrouw op de bruiloft aanwezig. Ook Sandra Guci, zij regelt voor ons altijd de vertalingen vanuit het Bahasa, was met haar gezin op de bruiloft van oom Riki en tante Aty.

Daarnaast waren ook Eric en Ellen van Aaken uit Wintelre, zij zijn adoptieouders, met hun kinderen op de 2e dag van de bruiloft te gast.

Het was op beide dagen een traditioneel, kleurrijk feest, waar zeker ook de Nederlandse gasten nog lang aan terug zullen denken.

Rumah Teman

De familie van Aaken bezocht ook namens onze stichting het milieu-werkgelegenheidsproject Rumah Teman in Yogyakarta. Hier worden van plastic afval kleurrijke tassen gemaakt. Deze tassen kunt u bij ons kopen, speciaal op de Sociale Markt zondag 18 september in het centrum van Best. nieuwe producten: er zijn 2 nieuwe producten gemaakt door Rumah Teman nl. fietstassen en laptop-tassen. Deze zijn via ons te bestellen.

Dependance consultatiebureau

In de kampong Gurun Panjang wordt een dependance van een consultatiebureau gebouwd. Het is geen groot gebouwtje en een gedeelte van het geld voor de bouw en inrichting heeft men al bij elkaar. Een van de vrijwilligsters die ook betrokken is bij de verwijzing van kinderen / jongeren naar het revalidatiecentrum Harapan Jaya, vroeg aan onze voorzitter of Harapan wil participeren in de inrichting. Er is nog veel geld nodig. Graag brengen wij dit belangrijke initiatief op het gebied van gezondsheidszorg onder uw aandacht.

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...