13 april 2011

Mama België ontmoette sponsors in Horst;veel geld nodig voor zeewering kindertehuis Maria Stella Maris

Enkele weken geleden was de Belgische ontwikkelingswerkster Marie Jeanne Colson (mama België)na 3 jaar weer in Horst om haar sponsoren te ontmoeten. Mama België vangt al bijna 40 jaar hulpbehoevende kinderen op het Indonesische eiland Flores op. Wij steunden de afgelopen jaren i.s.m. de Stichting Nederlands Kampioenschap Handmelken, de Kringloopwinkel Handmelken Best en de Rabobank Oerle-Wintelre enkele van haar projecten. (mede dankzij de Rabobank Oerle- Wintelre een nieuwe toiletgroep bij het meisjesinternaat en waterzuiveringsinstallaties in de 6 kindertehuizen)




Eerst was ze de eregast tijdens de bomenplantactie op het Floriadeterrein. Hier stal ze de show met een humoristische maar indringende toespraak. De volgendedag ontmoette ze in de Peelparel te Horst haar sponsors. In een gezellige, in Indonesische sfeer ingerichte zaal, was door de stichting Nativitas uit Horst een high tea met een knipoog, georganiseerd. De ruim honderd bezoekers kregen de gelegenheid om onder het genot van een kopje thee met allerlei lekkers met mama België persoonlijk te praten. Hiervan werd intensief gebruik gemaakt. Hoogtepunt was het verslag dat enkele leerlingen van het Citaverde College uit Horst deden over hun reis naar Flores. Hun enthousiaste verhaal gaf de aanwezigen tevens antwoord op de veelgestelde vraag of zo'n reis wel zin heeft en of de leerlingen er wel iets van opsteken. Het antwoord was een duidelijk "Ja". Na de inleiding kreeg mama België door de leerlingen een cheque aangeboden van € 12.000. Dit was de opbrengst van de speculaasactie 2010. Met dit geld zal het multifunctionele centrum van mama België in Maumere afgebouwd worden. In dit centrum wordt de hele administratie van de organisatie (6 kindertehuizen en toebehoren) ondergebracht en hier wordt ook het personeel opgeleid. Ze kreeg ook nog een cheque van € 500 aangeboden naar aanleiding van de bomenplantactie. Van dit geld zullen mangrovebomen geplant worden om het strand voor één van de kindertehuizen te beschermen tegen afkalving. Het officiële gedeelte werd afgesloten met de vertoning van een filmimpressie van de Floresreis van de leerlingen. In haar dankwoord vergeleek mama België haar sponsors met de handen van het Heilig Hart beeld op het terrein van haar tehuis voor gehandicapten. Op dit terrein staat een 4 meter hoog H. Hartbeeld zonder handen. Alle bezoekers die naar de kinderen gaan, worden gedwongen om met gebogen hoofd door de poort onder het beeld door te lopen. Boven de boog staat de tekst "You are my hands". Zij vergat ook niet aandacht te vragen voor de slachtoffers van de zich op dit moment voltrekkende ramp in Japan. Bij haar was duidelijk merkbaar dat ze zich enorm betrokken voelt. Uit eigen ervaring weet ze wat een tsunami betekent, immers in 1992 vielen onder de 1 miljoen inwoners van Flores ook 2000 doden vanwege een tsunami. Daarom is ze dolblij dat ze, als u dit leest, weer terug is bij haar "snotterbellekes" om hulp te kunnen bieden als een van de naschokken van de tsunami of de fall out van de kerncentrales in Japan gevolgen heeft voor Flores.


project zeewering Onze voorzitter sprak in Horst met Mama België en de voorzitter van de Stichting Nativitas, Theo Dinnissen, over de vernieuwing en renovatie van de zeewering bij het kindertehuis Maria Stella Maris. Hiervoor is nog veel geld nodig. Op de van haar bekende wijze vroeg Mama België aan Harapan steun voor dit project. Om de 2e fase van de werkzaamheden te kunnen uitvoeren komt Nativitas nog zo'n € 8.000,-- tot €10.000,-- tekort.Wij willen proberen dit geld bij elkaar te krijgen.


Geen opmerkingen:

GOEDE DOELEN WEEK; ** Vastenactie voor project van stichting Harapan op West-Timor **

GOEDE DOELEN WEEK in Eersel, Steensel, Duizel, Vessem, Wintelre, Knegsel, de Beerzen, Oirschot, Spoordonk en Best In bovengenoemde dorpen z...