29 december 2010

Actie voor gehandicapten in revalidatiecentra


3 januari start statiegeldactie bij Plus-Erwin Kenter in Best

Ook in 2011 hebben wij de zorg voor gehandicapten in Indonesië opgenomen als een van de speerpunten waarvoor extra actie gevoerd zal worden. Op maandag 3 januari start daarom een statiegeldactie in de supermarkt Plus-Erwin Kenter Best Centrum. Als u daar lege flessen inlevert kunt u uw tegoed bon in een speciaal daarvoor bestemde ton doen. Na afloop van de actie wordt het volledige bedrag van de bonnen aan ons uitbetaald. De opbrengst zal worden bestemd voor de revalidatiecentra van de Stichting Harapan Jaya op West-Timor, Nias en Sumatra.

gehandicapten in Indonesië

Het leven van een gehandicapte in Indonesië is niet te vergelijken met die in Nederland. Dikwijls liggen ze de hele dag in bed, ze zijn vanwege hun handicap helemaal afhankelijk van familie en omgeving. Soms worden ze volledig van de buitenwereld afgezonderd. Er zijn in Indonesië heel veel mensen met O en X benen, hazenlippen, polio, klompvoeten en brandwonden. De familie heeft geen geld voor een of meerdere operaties en / of hulpmiddelen zoals kunstbenen, beugels, rolstoelen, rollators, looprekjes of krukken.

Harapan Jaya houdt zich op de genoemde eilanden o.a. bezig met preventieve zorg, poliklinische behandeling, operaties en revalidatie. Nederlandse en Australische artsen komen jaarlijks vele honderden patiënten geheel gratis opereren. Na de operaties worden de gehandicapten opgenomen in de centra voor revalidatie, (om)scholing en nazorg, waaronder begeleiding tot terugkeer in de maatschappij.


Er is veel geld nodig voor de operaties en de revalidatie. Wij werken nauw samen met Harapan Jaya en bestemmen de volledige opbrengst van de supermarkt Plus-statiegeldactie voor hulp aan de gehandicapten.

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...