31 oktober 2010

Actie voor slachtoffers aardbeving / tsunami Indonesiƫ Mentawai-eilanden



Op maandag 25 oktober was er een aardbeving met een kracht van 7.7, zo'n twintig kilometer onder de zeebodem voor de westkust van Sumatra. De aardbeving voltrok zich langs de breuklijn die ook de beving veroorzaakte in december 2004 en toen een gigantische tsunami met zich meebracht. Na de beving van maandag overspoelde een drie meter hoge golf de afgelegen Mentawai-eilanden, behorende bij de provincie West-Sumatra. Op Noord- en Zuid-Pagai en Silabu, twee van de dunbevolkte eilanden, werden honderden huizen weggespoeld. Er zijn nu al meer dan 400 slachtoffers te betreuren, veel mensen worden nog vermist en 13 dorpjes zijn vernield. De schade is enorm, meer dan 13.000 mensen zijn dakloos en verblijven in provisorische kampen. Er is een groot tekort aan boten, benzine, lijkzakken, medicijnen, drinkwater en andere hulpgoederen.



De Stichting Howu-Howu en de zusterorganisatie Citra Mandiri hebben een beroep gedaan op ons om de vele slachtoffers te helpen. De organisatie Citra Mandiri biedt ter plaatse rechtstreeks hulp. In eerste instantie wordt noodhulp verleend, later willen wij samen met genoemde organisaties de mensen van Pagai en Silabu helpen weer een bestaan op te bouwen.

Er is veel hulp nodig in het rampgebied. Mocht u onze acties voor noodhulp en wederopbouw willen steunen, maak dan uw bijdrage over op RABO 1770 62 266 t.n.v. Harapan o.v.v. Mentawai- aardbeving (Harapan is een zg. ANBI, algemeen nut beogende instelling, giften komen in aanmerking voor belastingaftrek)



Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...