29 augustus 2010

Inrichting timmerwerkplaats op Flores

Veel steun van Handmelken en kringloopwinkel Handmelken Best

Een van de projecten waar dit jaar door ons actie voor gevoerd wordt is de inrichting van een timmerwerkplaats bij een tehuis voor dove en blinde kinderen / jongeren in Ruteng op Flores. (SLB Karya Murni). Het is een opvangtehuis voor ruim 200 gehandicapten. In Indonesiƫ is het voor mensen met een handicap heel moeilijk om te 'mogen' participeren in de reguliere maatschappij. Door goede educatie en een degelijke opleiding wordt geprobeerd hun toekomstmogelijkheden te vergroten.

timmerwerkplaats

De werkplaats van het tehuis dient verschillende doelen:

1. er worden jongeren opgeleid tot timmerman, zodat zij uiteindelijk buiten SLB kunnen gaan werken. 2. er kunnen op aanvraag meubels e.d. gemaakt worden, de opbrengsten hiervan komen ten goede aan de SLB om de tekorten te dekken. 3. alle eigen meubels e.d. kunnen in de timmerwerkplaats gemaakt worden waardoor het niet nodig is om dit te doen bij commerciƫle timmerbedrijven, dit scheelt in de kosten.

Om deze doelen te bereiken heeft de werkplaats kwalitatief goede, solide en moderne apparatuur nodig.

Stichting Handmelken / kringloopwinkel

De begroting voor aanschaf van de machines en de verdere inrichting is

€ 9.852,--. Er is al € 1.500,-- bij elkaar gebracht. Harapan heeft dit project voorgelegd aan de Stichting Nederlands Kampioenschap Handmelken en de Stichting Kringloopwinkel Handmelken, met positief resultaat. Het project komt in aanmerking komt voor een bijdrage. Hoe hoog het bedrag zal zijn is pas aan het eind van het jaar duidelijk. Het hangt vooral af van de omzet in de Kringloopwinkel aan de Randweg en natuurlijk ook van de opbrengst van het Handmelkweekend. (17-18-19 september in Prinsenhof te Best)

Harapan ontving in de voorbije 4 jaar al € 34.500,-- van beide Stichtingen voor projecten op Flores, West-Timor en Sumatra. (inrichting werkplaats kindertehuis, watervoorziening in een revalidatiecentrum, watervoorziening in een kampong, asramas bij middelbare school.)

Wij zijn bijzonder blij met deze ondersteuning en willen daarom de activiteiten van het Handmelken en de Kringloopwinkel speciaal onder de aandacht brengen.

Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...