29 mei 2010

Harapan samen met Hibiscus op BEST-KLEURRIJK

Zondag 6 juni vindt voor de 5e keer de manifestatie Best-Kleurrijk plaats, georganiseerd door de Stichting Welzijn Best-Oirschot.

( zie www.bestkleurrijk.nl )

Bij deze activiteit is een groot aantal Bestenaren uit andere culturen betrokken. Het doel is enerzijds het stimuleren van participatie van allochtonen, anderzijds wil men deze participatie zichtbaar maken voor de bezoekers.
Best Kleurrijk laat zien dat er allerlei mensen uit andere culturen in Best wonen die zich betrokken voelen bij de maatschappij en zich hiervoor graag willen inzetten en dat er organisaties zijn die zich voor arme landen inzetten.

Daarom zal ook de Stichting Harapan aanwezig zijn. De bezoekers kunnen informatie krijgen over de in het verleden afgeronde projecten (wat is er met het geld gedaan?) en over lopende acties zoals; de inrichting van een timmerwerkplaats bij een instituut voor dove en blinde kinderen op Flores ; het aanbrengen van een waterkering bij een kindertehuis op Flores; ondersteuning van een revalidatiecentrum op Sumatra.

samen met de Stichting Hibiscus.

Onlangs werd in Best de Stichting Hibiscus opgericht met als doel het verbeteren van hygiënische omstandigheden voor kinderen in Indonesië. Hoewel de twee stichtingen zich voor verschillende projecten inzetten is afgesproken dat ze, indien gewenst en haalbaar, in bepaalde gevallen samen zullen werken. Zeker als het om dezelfde doelgroep en werkgebied gaat.


Op Best-Kleurrijk vindt u daarom Harapan en Hibiscus samen in de landenhoek met informatie over hun projecten, informatie over Indonesië en uiteraard lekkere Indonesische hapjes. Wij verkopen ook kleurrijke tassen van het milieuproject Rumah Teman uit Yogyakarta.



Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...