04 juni 2007

De nieuwe werkplaats in Waipare - Flores

Bericht van Stichting Nativitas.
Begin 2007 is begonnen met de bouw van de nieuwe werkplaats in Waipare.

1e steenlegging

Het Citaverde- college uit Horst heeft in 2005 en in 2006 actie gevoerd voor de bouw van een nieuwe timmerwerkplaats. De bedoeling van de werkplaats is enerzijds voor de opleiding te zorgen van gehandicapte jonge mannen tot vakmensen en anderzijds voor de fabricage van houtwerk voor eigen gebruik en voor levering aan derden, zoals deuren, ramen en kozijnen en meubilair. Het totale project kost bijna € 80.000.
in augustus is de werkplaats klaar

De inrichting van de werkplaats is voor rekening van de Stichting Harapan uit Best. Deze stichting zorgde m.m.v. de Stichting Nederlands Kampioenschap Handmelken voor de middelen om de nodige houtbewerkingmachines te kunnen aanschaffen (€ 10.000). Over enkele weken zullen de machines in de werkplaats worden opgesteld.


de bouw verloopt voorspoedig

Alvorens te kunnen beginnen met het leggen van de fundering moesten de boze geesten verjaagd worden.Eerst moest een varken geslacht worden.Hiervoor kwam de doekoendie met het bloed van een ter plaatse geslacht varken het terrein "koud" maakte. Pas toen deze ceremonie achter de rug was kon er veilig gewerkt worden. Echter niet lang want in het begin van de bouwperiode begon het hevig te regenen. Maar in april en mei kon er flink doorgewerkt worden en het ziet er nu naar uit dat de werkplaats in augustus helemaal klaar zal zijn.


Het benodigde houtwerk is nog op de oude locatie vervaardigd echter met de nieuwe machines. Helaas bleek echter dat niet alle benodigde machines in de begroting opgenomen waren. Er was geen machine om de beitels en de zagen te slijpen. Gelukkig was er nog enige reserve en kon in mei een nabestelling gedaan worden. De slijpmachine is inmiddels al aangekomen (uit Surabaya) en doet zijn werk.

(zie ook : www.kinderenvanflores.nl)









de oude werkplaats

Geen opmerkingen:

Actie EEN PAK VOOR EEN ZAK, 700 pakken rijst voor Voedselbank Best

Begin maart zijn wij gestart met de actie: Een pak voor een zak, rijst voor armen op West-Timor. Dit jaar in samenwerking met de Voedselban...