12 mei 2007

Steun voor Weeskinderen in Pangandaran



Tsunami Java 17 juli 2006



Een zware aardbeving voor de kust van het Indonesische eiland Java veroorzaakte op 17 juli 2006 een tsunami. Pangandaran, een bekende badplaats, werd verrast door een twee meter hoge vloedgolf. De huizen, hotels en restaurants langs het strand werden verwoest. Ook een aantal vissersdorpjes werd zwaar getroffen. Er waren meer dan 500 doden te betreuren en zeker 50.00 mensen werden dakloos als gevolg van de tsunami.

Weeskinderen

Een groot aantal kinderen verloren hun beide ouders. De locale hulporganisatie PPLP. (opvoedingscentrum) zet zich met name in voor deze weeskinderen. Voor een gedeelte van de activiteitenkosten krijgt men geld vanuit " Die Brücke" uit Jakarta. Hiervan kunnen het schoolgeld, schooluniformen en andere zaken die men voor school nodig heeft worden betaald. Ook is er geld voor eten en vervoerskosten. Een maandelijkse gezondheidscontrole wordt door een plaatselijke arts en tandarts gratis aangeboden. Er is nog geld nodig voor de medische verzorging bij ziekte, medicijnen , lesmaterialen e.d. De meeste weeskinderen hebben bij familie onderdak gevonden. Uit ervaring is echter gebleken dat deze de getraumatiseerde kinderen dikwijls onvoldoende zorg kan bieden. Daarom is door PPLP. een speciaal programma opgezet, enerzijds om de kinderen bij te staan en anderzijds om iets nuttigs voor zichzelf en de gemeenschap te leren. Binnen dit programma was een investering van € 500,- nodig voor gereedschappen en materialen. De Stichting Harapan heeft dit bedrag onlangs overgemaakt zodat de hulporganisatie de benodigde materialen op korte termijn kan aanschaffen.






Mocht u het project Weeskinderen Pangandaran willen steunen, dan kan dat door uw bijdrage te storten op Rabobank 1770 62266. o.v.v. Pangandaran



(uw giften komen in aanmerking voor belastingaftrek)


Wilt u nadere informatie over andere projecten van de Stichting Harapan, (o.a. Kinderen voor Flores, revalidatiecentrum op West Timor) neem dan contact op met een van de bestuursleden:


Jos van der Heijden 373779


Joz Bruggeman 396283


Hanneke Renders 575195





Geen opmerkingen:

** NIEUWE BUS VOOR WEESHUIS PANTI PIUS IS KLAAR **

  Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te ...